Tiramisu met chocolade en peperkoek(Par le Chef DeKookbijbel.be - Naar idee van Sofie Dumont (TM Koken))
Facile
Bon marché
Niet zomaar een dessertje: een tiramisu met chocolade en peperkoek. Geen nood, deze chocoladetiramisu is echt makkelijk en lekker. Je kan bovendien dit glaasje op voorhand maken. Liever niet in een glaasje? Maak dan een grote schotel.
Prep.
Gallery
Catégorie: | Desserts Hans @ DeKookbijbel.be Dessert au chocolat Sofie Dumont |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
6
Personnes
Ingrediënten
500 g Mascarpone |
20 cl Room |
1 Vanillestok |
200 g Donkere Chocolade 70+ |
5 Eierdooiers |
5 el Zusto |
3/4 pak(ken) Peperkoek |
Bruine Rum |
Sterke Koffie |
3 el Cacoa (puur) |
Chocolade schaafsels |
Tiramisu met chocolade en peperkoek Instructions
Breek de chocolade in stukjes.
Smelt au bain-marie met een scheutje melk.
Klop de koude slagroom half op.
Meng de room in twee keer onder de chocolade.
Doe eerst wat opgeklopte room bij de chocolade.
Doe dit room- en chocolademengsel daarna bij de rest van de room.
Klop de eidooiers los met de zusto.
Meng de eieren met de mascarpone.
Meng nu het chocoladeroommengsel in twee keer onder het mascarpone-eidooiermengsel.
Doe het eventueel in een spuitzak.
Dop de stukjes peperkoek in de koffie met rum.
Neem vier glaasjes of een grote schaal.
Wissel de peperkoek af met het chocolademengsel.
Strooi er net voor de bovenrand cacao over en spuit dan nog wat chocolade erop.
Werk af met chocoladeschilfers.
Notes recette
More Details
Website | |
Bron | Sofie Dumont |