Tiramisu met chocolade en peperkoek(Uitgelichte Chef DeKookbijbel.be - Naar idee van Sofie Dumont (TM Koken))
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Niet zomaar een dessertje: een tiramisu met chocolade en peperkoek. Geen nood, deze chocoladetiramisu is echt makkelijk en lekker. Je kan bovendien dit glaasje op voorhand maken. Liever niet in een glaasje? Maak dan een grote schotel.
Bereiding
Galerij
Categorie: | Desserts Hans @ DeKookbijbel.be Chocolade dessert Sofie Dumont |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
6
Personen
Ingrediënten
500 g Mascarpone |
20 cl Room |
1 Vanillestok |
200 g Donkere Chocolade 70+ |
5 Eierdooiers |
5 el Zusto |
3/4 pak(ken) Peperkoek |
Bruine Rum |
Sterke Koffie |
3 el Cacoa (puur) |
Chocolade schaafsels |
Tiramisu met chocolade en peperkoek Aanwijzingen
Breek de chocolade in stukjes.
Smelt au bain-marie met een scheutje melk.
Klop de koude slagroom half op.
Meng de room in twee keer onder de chocolade.
Doe eerst wat opgeklopte room bij de chocolade.
Doe dit room- en chocolademengsel daarna bij de rest van de room.
Klop de eidooiers los met de zusto.
Meng de eieren met de mascarpone.
Meng nu het chocoladeroommengsel in twee keer onder het mascarpone-eidooiermengsel.
Doe het eventueel in een spuitzak.
Dop de stukjes peperkoek in de koffie met rum.
Neem vier glaasjes of een grote schaal.
Wissel de peperkoek af met het chocolademengsel.
Strooi er net voor de bovenrand cacao over en spuit dan nog wat chocolade erop.
Werk af met chocoladeschilfers.
Recept notities
Meer details
Website | |
Bron | Sofie Dumont |