Shortbread
Plutôt difficile
Très bon marché

Shortbread is een heerlijk Engels zandkoekje met lekker veel boter. Voor dit koekje heb je slechts een handvol ingrediënten nodig. 

 
Prep.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Four Biscuits
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 1 Lots

Ingrediënten

250 g zachte Boter
70 g fijne Suiker
350 g Tarwebloem, gezeefd
extra suiker

Shortbread Instructions

  1. Klop de zachte boter samen met de suiker luchtig. 
  2. Voeg hier de gezeefde bloem in 3 keer aan toe en meng goed met een pannenlikker of houten lepel. Je krijgt een korrelige textuur dat je met de hand verder kan kneden tot een mooi koekjesdeeg. 
  3. Duw dit koekjesdeeg plat in een bakvorm van 20x20 cm. Duw goed aan en snij met een mes rechthoekige koekjes. 
  4. Bestrooi met kristalsuiker en prik met een vork de typische gaatjes van een shortbread koekje. 
  5. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 180° voor 25-30 minuten. 
  6. Zodra uit de oven, snij de koeken opnieuw op de juiste lengte en laat verder afkoelen. 
  7.  

Notes recette

 

 

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette