Shortbread
Vrij moeilijk
Goedkoop
Shortbread is een heerlijk Engels zandkoekje met lekker veel boter. Voor dit koekje heb je slechts een handvol ingrediënten nodig.
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Bakkerij Oven Koekjes |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
1
Batches
Ingrediënten
250 g zachte Boter |
70 g fijne Suiker |
350 g Tarwebloem, gezeefd |
extra suiker |
Shortbread Aanwijzingen
- Klop de zachte boter samen met de suiker luchtig.
- Voeg hier de gezeefde bloem in 3 keer aan toe en meng goed met een pannenlikker of houten lepel. Je krijgt een korrelige textuur dat je met de hand verder kan kneden tot een mooi koekjesdeeg.
- Duw dit koekjesdeeg plat in een bakvorm van 20x20 cm. Duw goed aan en snij met een mes rechthoekige koekjes.
- Bestrooi met kristalsuiker en prik met een vork de typische gaatjes van een shortbread koekje.
- Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 180° voor 25-30 minuten.
- Zodra uit de oven, snij de koeken opnieuw op de juiste lengte en laat verder afkoelen.
Recept notities
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie