Chocolate Chip cookies Yana
Facile
Bon marché

De Chocolate Chip Cookies zijn uitgevonden in 1933 door Ruth Wakefield. Zij had een restaurant in Whitman, Massachusetts. Iedereen die bij haar kwam eten kreeg als dessert een paar koekjes. Ze werden zo populair dat het het nationale koekje van de VS werd.

Mijn dochter Yana (Molly) heeft ze heerlijk nagemaakt. Hierbij het recept. Wel gemaakt met echte belgische chocolade Callebaut +70% en een beetje melkchocolade.

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Hans @ DeKookbijbel.be Four Biscuits
Saisons
Cuisine Type Américaine
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

215 g Bloem
1/2 tl Bakpoeder (Bi-Carbonaat)
1/5 tl Zout
100 g lichtbruine Suiker
60 g Witte Suiker
100 g zachte Boter
1 Ei
60 g Belgische Chocolade 70+
handvol Melkchocolade
1/2 kopje(s) Pecannoten, gehakt

Chocolate Chip cookies Yana Instructions

  1. Meng de bloem met het bakpoeder en zout.
    Doe er het ei, de suiker en boter bij en kneed tot een stevig deeg.
    Voeg dan de chocolade en noten bij., Kneed alles nog eens goed zodat overal chocola en noten zitten.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
    Rol balletjes van het deeg en duw dan plat en leg op de ovenplaat.
    Laat wat ruimte tussen de koekjes.
    Zet de ovenplaat in de oven en bak +/- 15 min. in de oven op 180°C.
  4. Kijk regelmatig, niet elke oven is hetzelfde.
  5. Haal de plaat uit de oven en lat even afkoelen leg ze dan om verder af te koeln op een rooster.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette