Penne Carbonara(Par le Chef Peter Van Asbroeck)
Facile
Très bon marché
Penne Carbonara is een klassiek gerecht uit de italiaanse keuken, het zou het favoriete gerecht van de kolenbranders in de apennijnen (de carbonari) zijn geweest.
Catégorie: | Pâtes Porc Lunch Peter Van Asbroeck |
Saisons | |
Cuisine Type | Italienne |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
450 g Pästa Penne |
10 sneetje(s) Gerookt spek, in reepjes |
Olijfolie |
10 cl Room |
125 g Parmezaan, geraspt |
Peper en zout |
Penne Carbonara Instructions
Kook de penne al dente
Bak ondertussen het spek krokant in olijfolie
Klop in een kom de eierdooiers en de room tot een smeuïge massa.
Voeg de helft van de kaas toe
Roer de penne onder het mengsel
Voeg het spek toe
Breng op smaak met peper en zout (opgelet met zout, want het spek is al zout)
Notes recette
Bron : Dag Allemaal