Groentenovenschotel met balletjes
Facile
Bon marché
 Heerlijke ovenschotel met verschillende groentjes en gehaktballetjes.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Végétarien Veau Porc Hans @ DeKookbijbel.be Four Ariane @ DeKookbijbel
Saisons Juillet Juin Mai
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

400 g Gehakt
500 g Aardappelen (nieuwe, in schijfjes)
1 Broccoli
4 Wortelen
1 Riode Ui
Mozzarellabbolletjes
250 g Kerstomaatjes, gehalveerd
3 Eieren
150 g Emmental, geraspt
20 cl Room
Paneermeel
2 el Peterselie
Peper en Zout
Nootmuskaat

Groentenovenschotel met balletjes Instructions

    Kook alle groenten en de aardappelen beetgaar.
    Verwarm de oven voor op 180°C. 
     
    Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de peterselie en de citroenschil.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.

    Doe de balletjes, aardappelen en groenten samen in een beboterde ovenschaal.
     
    Klop 2 eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat.
    Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
    Zet 30 minuten in de oven.
    Garneer met een plukje groen.
  1.  

Notes recette

 Idee : LibelleLekker
 
Als je de balletjes vervangt door een plantaardig alternatief, is het direct een vegetarisch gerecht

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette