Groentenovenschotel met balletjes(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Heerlijke ovenschotel met verschillende groentjes en gehaktballetjes.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Vegetarisch Kalfsvlees Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven Ariane @ DeKookbijbel |
Seizoenen | Juli Juni Mei |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
400 g Gehakt |
500 g Aardappelen (nieuwe, in schijfjes) |
1 Broccoli |
4 Wortelen |
1 Riode Ui |
Mozzarellabbolletjes |
250 g Kerstomaatjes, gehalveerd |
3 Eieren |
150 g Emmental, geraspt |
20 cl Room |
Paneermeel |
2 el Peterselie |
Peper en Zout |
Nootmuskaat |
Groentenovenschotel met balletjes Aanwijzingen
Kook alle groenten en de aardappelen beetgaar.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de peterselie en de citroenschil.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Doe de balletjes, aardappelen en groenten samen in een beboterde ovenschaal.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Doe de balletjes, aardappelen en groenten samen in een beboterde ovenschaal.
Klop 2 eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat.
Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
Zet 30 minuten in de oven.
Garneer met een plukje groen.
Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
Zet 30 minuten in de oven.
Garneer met een plukje groen.
Recept notities
Idee : LibelleLekker
Als je de balletjes vervangt door een plantaardig alternatief, is het direct een vegetarisch gerecht
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie