Penne met lentegroenten
Super facile
Très bon marché
 Penne met verschillende groentjes, gehakt en parmezaanse kaas.
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Veau Porc Lunch
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 2 Personnes

Ingrediënten

225 g Penne
350 g Gehakt, gemengd
1 dl Rode Wijn
5 dl Passata
1 teentje(s) Knoflook
1 Sjalot
Tijm, Laurier, Basilicum
4 Wortels
4 Asperges
2 Witte Selderstengels
100 g Erwtjes, diepvries
Parmezaanse Kaas

Penne met lentegroenten Instructions

    De penne koken zoals vermeld op de verpakking.
     
    De knoflook en de sjalot pellen en fijn snipperen.
    Olijfolie verwarmen, fruit hierin de knoflook en sjalot samen met het gehakt.
    Kruid met peper en zout.
    Wanneer het vlees aangebakken is blus met de rode wijn.
    Voeg de passata toen kruid met tijm en laurier.
    Laat 35 à 40 minuten zachtjes laten pruttelen.
    Was en schil de wortelen en de asperges.
    Was de selderstengels wassen en verijder de draden.
    Snij alles in stukken van 2cm.
    Verwarm een beetje olijfolie en fruit de wortel en selder erin
    Voeg een beetje water toe en voeg na 5 min. de asperges toe.
    Na nog eens 10 minuten de erwtjes bijvoegen en lat dit 6 à 7 minuten garen.
    Voeg water toe indien nodig.
    Kruid met peper en zout.
    De gekookte penne mengen met de saus. Dit in een diep bord doen en daar de groentjes op schikken. Garneren met basilicumblaadjes en parmezaanschilfers.
     

Notes recette

 
 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette