Penne met lentegroenten
Gallery
Catégorie: | Plat principal Pâtes Veau Porc Lunch |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
2
Personnes
Ingrediënten
225 g Penne |
350 g Gehakt, gemengd |
1 dl Rode Wijn |
5 dl Passata |
1 teentje(s) Knoflook |
1 Sjalot |
Tijm, Laurier, Basilicum |
4 Wortels |
4 Asperges |
2 Witte Selderstengels |
100 g Erwtjes, diepvries |
Parmezaanse Kaas |
Penne met lentegroenten Instructions
De penne koken zoals vermeld op de verpakking.
De knoflook en de sjalot pellen en fijn snipperen.
Olijfolie verwarmen, fruit hierin de knoflook en sjalot samen met het gehakt.
Kruid met peper en zout.
Wanneer het vlees aangebakken is blus met de rode wijn.
Voeg de passata toen kruid met tijm en laurier.
Laat 35 à 40 minuten zachtjes laten pruttelen.
Was en schil de wortelen en de asperges.
Was de selderstengels wassen en verijder de draden.
Snij alles in stukken van 2cm.
Verwarm een beetje olijfolie en fruit de wortel en selder erin
Voeg een beetje water toe en voeg na 5 min. de asperges toe.
Na nog eens 10 minuten de erwtjes bijvoegen en lat dit 6 à 7 minuten garen.
Voeg water toe indien nodig.
Kruid met peper en zout.
De gekookte penne mengen met de saus. Dit in een diep bord doen en daar de groentjes op schikken. Garneren met basilicumblaadjes en parmezaanschilfers.
Notes recette
Valeurs nutritives
léger
Par Portion