Chocolade
Van cacaoboon tot chocolade

Fabricage
De verschillende stappen voor het maken van chocolade. Van het reinigen en sorteren, het mengen, het wannen , malen van de cacobonen tot het klaarmaken voor produceren van heerlijke chocolade.

Bereiding eetbare chocolade
Vooralleer je lekkere chocolade hebt moet de cacao worden bewerkt. Leer hier meer over het concheren temperen en het gieten van chocolade.

Soorten eetbare chocolade
Leer hier meer over de verschillende soorten chocolade. Melkchocloade, Witte chocolade en pure chocolade, maar er is nu ook ruby chocolade die een mooie roze kleur heeft en fruitig smaakt.

Kwaliteit en bewaren
Hoe moet je chocolade bewaren, wat is slecht voor chocolade... Hoe kan je de kwaliteit zien van de chocolade. Dat veneem je in de artikels hieronder.
Kweken en oogsten
1. Teelt van cacaobonen


De boom is wel ...
2. Oogsten van cacaobonen

3. Fermenteren

4. Drogen van cacabonen

Fabricage
1. Reinigen en sorteren van cacaobonen

2. Roosteren van de cacaobonen

4. De Scheiding

5. De melange

Het mengen van bonen voor cacaopoeder is minder ingewikkeld d...
6. Malen van cacaobonen

Bereiding van chocolade
2. Verfijnen v/d chocoladepasta
3. Concheren

4. Temperen

5. Chocolade gieten

6. Omhullen met chocolade

Soorten chocolade
Pure chocolade

Melkchocolade

Witte chocolade

Kwaliteit en bewaren van chocolade
Kwaliteit van chocolade

Bewaren van chocolade

