Blinde vinken op Luikse wijze
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Varkensvlees |
Seizoenen | Winter |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 Blinde Vinken |
2 Uien |
2 el Boter |
4 el Rozijnen |
4 el Luikse Siroop |
4 dl Vleesbouillon |
2 el Azijn |
2 Bouquet Garni (kruidenpakketjes) |
Blinde vinken op Luikse wijze Aanwijzingen
Smelt de boter in een pan en bak de vinken bruin aan alle kanten.
Zet het vuur laag en laat verder garen +/- 10 min.
Kruid met peper en zout en hou warm.
Smelt boter in dezelfde pan en snij de in ringen gesneden ui en kan ze in de pan glazig.
Voeg het kruidenboeket ( bouquet garni ) toe en laat 10 min; sudderen op een zacht vuurtje.
Roer er de azijn onder.
Voeg de bouillon en de Luikse siroop toe.
Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.
Meng er op het laatste de rozijnen onder.
Serveer met kroketjes.
Recept notities
Warm een doos peren op siroop op en server met de blinde vinken.
Meer details
Website | http://www.okay.be |
Bron | Okay |