Scampi komkomersalade uit Hué Nuoc cham
Categorie: | Salades Lunch Scampi |
Seizoenen | |
Keuken type | COM_JOOMRECIPE_CUISINE_VIETNAMESE |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
16 stuks grote garnalen (scampi), gekookt en overlangs doormidden gesneden |
Zwarte peper en Zout |
3 el Nuoc Cham |
2 Wortelen, in dunne reepjes gesneden |
1 handvol Munt- en korianderblaadjes |
2 el Sjalot, zeer dun gesneden |
Nuoc cham
2 teentje(s) Knoflook |
2 Gele pepers of gloeiend hete pepers (birdseye chillies), klein gesneden |
2 el Bruine Bastardsuiker |
2 el Limoensap |
3 el Vissaus (Nuoc mam) |
3 el Rijstazijn |
Scampi komkomersalade uit Hué Nuoc cham Aanwijzingen
- Meng de garnalen met een beetje zout en peper en de nuoc cham en zet dit ongeveer 30 min. in de koelkast.
- Bestrooi de stukjes komkommer met een beetje zout en laat ze ook 30 minuten rusten.
- Spoel daarna·met koud water en laat uitlekken.
- Voeg alle ingrediënten toe aan het garnalenmengsel, hussel alles goed door elkaar en bestrooi het geheel met sjalotten.
Voedingsfeiten
dieet
Per portie