Gemarineerde entrecôte(Uitgelichte Chef Giovanni Oosters)
Categorie: | Hoofdgerechten Rundvlees BBQ Giovanni Oosters |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Vlees
4 Entrecôtes |
Marinade
6 el Olijfolie |
1 el Limoensap |
1 teentje Knoflook, geperst |
1 tl Bruine Suiker |
1 el Luikse Siroop |
1 el Balsamico |
stukje Gember |
Gemarineerde entrecôte Aanwijzingen
-
Schil de gember en snij in vieren.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade en schenk deze over het vlees.
-
Laat minstens 2 uur marineren.
-
Keer het vlees regelmatig om.
-
Zorg dat de rooster van de barbecue zeer heet is vooraleer je de entrecote erop legt.
-
Rooster het vlees aan beide zijden gedurende 5 min.
-
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het 10 min rusten.Snij het vlees in plakken en serveer met een gepofte aardappel.
-
De aardappel bestrijk je met olijfolie, prik er enkele keren in met een vork en pak samen met wat Provençaalse kruiden in aluminiumfolie
-
Laat deze 45 min tussen de hete kolen garen.