Hamburger Sloppy Joe(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookBijbel)
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Rundvlees Hans @ DeKookbijbel.be BBQ Ariane @ DeKookbijbel |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
4 Hamburgerbroodjes |
4 Hamburgers van Angus rundsvlees |
4 sneetje(s) Cheddar kaas (geen smeltkaas) |
--- De Saus : Sloppy Joe ---
2 Rode Uien, grof gesneden |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
1 Rode Paprike, zaadlijst verwijderd, in blokjes |
3 Roma- of Pruimtomaten, in blokjes |
1 Rode Peper, gehakt |
1 el Dijon Mosterd (Bvb De Ster) |
1 scheutje(s) Worchestershire saus |
75 g Ketchup |
1 handvol Peterselie, vers, gehakt |
Olijfolie |
Hamburger Sloppy Joe Aanwijzingen
Verhit een scheutje olijfolie in de hapjes- of braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig.
Vervolgens voeg je de paprikablokjes en rode peper toe en bak gedurende 4 minuten.
Voeg de tomatenstukjes (met zaadjes en vocht) toe samen en roer goed door.
Draai het vuur lager en voeg de mosterd, suiker, worcestershire sauce en ketchup toe en laat de saus rustig pruttelen op laag vuur.
Blijf regelmatig doorroeren.
Breng de saus op smaak met peper, zout en peterselie.
Bak de hamburgers in een pan/grilpan of BBQ met wat vetstof.
Haal de Sloppy Joe hamburgers van het vuur en leg deze in de saus.
Laat deze nog een paar minuten meekoken in de saus, om zo de hamburger van binnen nog meer te garen, en smaken op te nemen.
Snijd de hamburgerbroodjes door en leg beiden helften gedurende 1 minuut op de grillpan of BBQ.
Serveer de broodjes met een hamburger, cheddar en een flinke schep ‘Sloppy Joe ‘ saus.
Recept notities
Eventueel kun je nog wat frietjes bakken of er een salade bij serveren.