Honingcake
Easy
Cheap
 Cake met honing.
Prep

10m

Cook

50m

Share This Recipe

Category: Bakkerij Dieet en Voedselallergie
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Person(s)

Ingredienten

6 grote Eieren, kamertemperatuur
220 g Suiker of Zusto
80 g Vloeibare Honing
200 g Zelfrijzende bloem
2 el Water

Honingcake Directions

    Verwarm de oven voor op 160°C.
     
    Zeef de bloem 2 maal.
     
    Voeg het water bij de honing en meng goed.
     
    Breek alle eieren in een mengkom en klop stevig met de mixer.
    Voeg de suiker toe en klop verder in hoog tempo, tot het volume verdrievoudigd is.
     
    Giet het honing-watermengsel erbij en klop nog 30 sec lichtjes op.
     
    Verdeel de bloem in 3 porties.
    Voeg 1 portie toe en klop 15 sec lichtjes op, herhaal met de 2 resterende delen. Klop nog 1 min op wanneer alle bloem is toegevoegd.
     
    Bedek een rechthoekige cakevorm (b.v. cakevorm Delhaize Emile Henry 30,5 cm op 13,5 cm) met bakpapier en stort het deeg erin.
     
    Bak in de oven gedurende 50 min.
     
    Haal uit de oven, laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 273 kcal
Carbs: 53g
Fat: 6g
Proteins: 9g

More Details

Bron

Delhaize

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.