Kip in sesam jasje
Category: | Hoofdgerechten Gevogelte gerechten Lunch |
Seasons | |
Cuisine Type | COM_JOOMRECIPE_CUISINE_ORIENTAL |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingrediënten - Kip
600 g Kipfilets |
1 el Witte wijn |
1 el Olie |
1 el Sojasaus |
Sesamzaadjes |
2 Eidooiers |
Kip in sesam jasje Directions
Dep de kipblokjes op keukenpapier droog, haal ze door de losgeslagen eidooiers en paneer ze met sesamzaadjes.
Verhit in een Chinese wok of Indonesische wadjan 2 eetlepels olie en laat hierin, onder voortdurend omscheppen, op hoog vuur de kipblokjes mooi bruin worden, haal ze er daarna uit en houd ze warm.
Vul de wok of wadjan aan met olie en bak hierin de gesneden groenten in 3 minuten knapperig.
Blijf roeren!
Voeg nu alle vocht toe en laat het geheel nog even smoren.
Meng de warm gehouden kipblokjes door de groenten en laat het mengsel 5 minuten garen.
Maak het gerecht op smaak met suiker, zout en peper en bind de saus licht met maïzena.