Kipcurry uit Kerala Kerala kozhi estew
Categorie: | Hoofdgerechten Kip Stoofpot |
Seizoenen | |
Keuken type | Indisch |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 Groene Chilipepers, grof gehakt |
2 Groene Chillipepers, in de lengte in repen gesneden |
1/2 tl Loriander, gemalen |
1/2 tl Geelwortel (Kurkuma) |
1/4 tl Zout |
1 tl Gember, geraspt |
4 teentje(s) Knoflook, grof gehakt |
1/4 tl Zout |
4 el Arachideolie |
5 Kerrieblaadjes |
3 Kruidnagels |
1 grote Ui, in dunne ringen |
1 kf Kippenbout,Kippendijen, vel verwijderd en ingeprikt |
20 cl Kokosmelk |
Kipcurry uit Kerala Kerala kozhi estew Aanwijzingen
- Maak in de keuekenlmachine - of wrijf in een vijzel - de gehakte chillipepers, geelwortel, koriander, kaneel, gember, knoflook en het zout samen met 1 el van de olie en 2 el koud water tot een pasta.
- Verhit de rest van de olie in een pan/wok met dikke odem en bak hierin de kerrieblaadjes, kruidnagels en ui drie minuten op een matig vuur.
- Voeg de kruidenpasta toe en bak het geheel 1 minuut.
Voeg de stukken kip toe en bak 10 minuten op een matig tot laag vuur. - Schenk 200ml koud water in de keukenmachine of vijzel waarin de kruidenpasta is gemaakt.
Schenk dit water door de kokosmelk.
Meng het kokoswater door de kip. - Dek de pan af en laat de kip 15 minuten sudderen, of tot de kip gaar is.
Garneer de curry met de groene chillipeper en dien het gerecht warm op.
Geef er basmatirijst bij.