Kipfilet met sinaasappels en peultjes
Categorie: | Hoofdgerechten Kip |
Seizoenen |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 el Olijfolie (Filippo Berio) |
1 el Kruidenmix |
700 g Kipfilets |
200 g Peultjes |
4 Sinaasappels |
1 Ajuin |
1 dl Droge Sherry |
1 el Honing |
2 el Sojasaus |
3 el Maismeel |
Bieslook |
Peper en zout |
Kipfilet met sinaasappels en peultjes Aanwijzingen
- Snij de kipfillet in fijne reepjes, overgiet met olijfolie en bestrooi met de kruidenmix.
Dek af en laat minimum 2u rusten. - Bak de kip goudbruin in de wok op hoog vuur.
Op een bord bewaren. - Fruit dan in de wok de ui en de peultjes.
- Voeg na 5 min 2dl sinaasappelsap toe (=2 sinaasappels geperst), het maïsmeel (voorag aangelengd met de sherry), de sojasaus, de honing, en de gebakken kippenblokjes.
- Breng aan de kook en laat nog 5 min. nasudderen.
- Schil daarna de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd inb kwartjes.
Voeg toe aan de wokbereiding. - Breng op smaak en laat nog 1 minuutje sudderen.
Dien goed warm op, strooi versnipperde bieslook erover en dien op met basmati rijst.