Kipfilet met sinaasappels en peultjes
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Verrassende kipfilet met sinaas.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kip
Seizoenen

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 el Olijfolie (Filippo Berio)
1 el Kruidenmix
700 g Kipfilets
200 g Peultjes
4 Sinaasappels
1 Ajuin
1 dl Droge Sherry
1 el Honing
2 el Sojasaus
3 el Maismeel
Bieslook
Peper en zout

Kipfilet met sinaasappels en peultjes Aanwijzingen

  1. Snij de kipfillet in fijne reepjes, overgiet met olijfolie en bestrooi met de kruidenmix.
    Dek af en laat minimum 2u rusten.
  2. Bak de kip goudbruin in de wok op hoog vuur.
    Op een bord bewaren.
  3. Fruit dan in de wok de ui en de peultjes.
  4. Voeg na 5 min 2dl sinaasappelsap toe (=2 sinaasappels geperst), het maïsmeel (voorag aangelengd met de sherry), de sojasaus, de honing, en de gebakken kippenblokjes.
  5. Breng aan de kook en laat nog 5 min. nasudderen.
  6. Schil daarna de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd inb kwartjes.
    Voeg toe aan de wokbereiding.
  7. Breng op smaak en laat nog 1 minuutje sudderen.

  8. Dien goed warm op, strooi versnipperde bieslook erover en dien op met basmati rijst.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept