Konijnensaté’s met sesam en mangodip
Categorie: | Hapjes & Tapas Konijn |
Seizoenen | |
Keuken type | Fusion |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 konijnfilets |
2 Eieren |
150 g Panko (Japans broodkruim) |
3 el Sesamzaadjes |
8 lange saté stokjes |
1 Mango |
1 Sjalot |
1/2 teentje(s) Knoflook |
1 scheutjte(s) Arachideolie |
3 el Suiker |
2 el Rijstazijn |
1/2 dl Witte Wijn |
Peper en zout |
1 bussel(s) Munt |
Witte en bruine sesamzaadjes |
Konijnensaté’s met sesam en mangodip Aanwijzingen
- Klop in een kom de eieren los en kruid ze met peper en zout.
- Ontvlies de konijnenfilets.
- Meng het broodkruim samen met de sesamzaadjes.
Wentel de konijnenfilets eerst in de losgeklopte eieren en daarna in het broodkruim. - Schil en ontpit de mango en stoof ze samen met de sjalot en de look aan in een beetje olie.
Voeg de suiker toe en laat de mango zo gaar stoven.
Voeg azijn en wijn toe. - Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen en kruid het met peper en zout.
Mix dan alles in de blender en laat afkoelen. - Frituur de konijnenfilets gaar. Haal ze uit het frietvet, snij ze in dwars in twee en rijg ze op een satéstokje zodat je 8 saté’s hebt.
- Schik de mangodip in een klein jeneverglaasje en zet er de saté in.
Versier met een klein blaadje munt en de sesamzaadjes.
Recept notities
Perfect aperitiefhapje.
Kan ook met kip gemaakt worden.