Pissaladière(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een pissaladière is een typische Provençaalse pizza uit Nice. De hoofdingrediënten van deze Franse lunch of snack zijn ansjovis, olijven en gekonfijte ui.
We hebben het originele recept wat gepimpt.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Pizza Hans @ DeKookbijbel.be Oven |
Seizoenen | |
Keuken type | Frans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
1
Batches
Ingrediënten
1 rechthoekig Pizzadeeg |
2 el Mascarpone |
2 el Zure Room |
Lui Wijvenzout |
1 teentje(s) Knoflook, geperst |
Olijfolie |
3 grote Uien |
10 Kerstomaten |
100 g Artisjokken, gegrild |
100 g Ansjovis op olie |
16 Zwarte Olijven |
Pissaladière Aanwijzingen
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng de mascarpone met zure room, kruid met de geperste look, peper en zout.
- Snipper 5 uien fijn in halve maantjes en stoof ze glazig met een snuifje zout in olijfolie.
- Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten karameliseren.
- Verwarm een pizzasteen in de hete oven.
- Rol het deeg uit op de bakplaat van de steen.
- Besmeer het deeg met het mascarpone mengsel. Kruid met lui wijvenzout.
- Voeg de gekarameliseerde uien toe en beleg met artisjokken en kerstomaten.
- Verdeel er de ansjovis over.
- Ontpit de olijven en voeg toe. Zet dit +/-10 minuten in de oven op 220°C.
- Hak een klein teentje knoflook en een ansjovisfilet zo fijn mogelijk.
Recept notities
Lui wijvenzout van Les Senteurs du Soleil (Salernes), een mengeling van Zwarte Peper, Provencaalse kruiden e, zeezout.