Mosterd(Uitgelichte Chef Frank Theunen)
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop
Rundsstoofpotje met risotto, salie, prei en Père Joseph kaas.
Categorie: | Hoofdgerechten Rundvlees Frank Theunen |
Seizoenen | |
Keuken type | Frans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten Stoofpotje
750 g Rundsvlees in blokjes |
1/2 L Rode Wijn |
1 takje(s) Tijm |
2 Laurierblaadje(s) |
3 dl Kalfsfond |
1 dl porto |
1 el Balsamico |
1 tl Mosterd |
Risotto
225 g Arborio rijst |
1/2 l Kippenbouillon |
1/2 l Thee van Salie (4 blaadjes voor 1/2L) |
1 Sjalot, fijngesneden |
1/2 Prei, fijngesneden |
2 el Olijfolie |
2 el Boter |
100 g Père Joseph kaas |
Mosterd Aanwijzingen
- Stoofpotje - Bak het rundvlees goudbruin in wat goede boter en druivenpitolie.
Blus met de balsamico en giet er de ½ l rode wijn bij.
Laat dit tot de helft inkoken.
Voeg de kruiden en de kalfsfond toe en laat onder deksel minstens een half uur rustig pruttelen.
Werk af met de porto en breng op smaak met de mosterd, peper en zout. - Risotto - Verhit de olie en de helft van de boter.
Fruit de ui tot hij zacht is, voeg de prei toe. Voeg de rijst toe en roer tot hij een beetje transparant wordt. Voeg een soeplepel kokende bouillon bij de rijst. Blijf voortdurend roeren.
Laat de bouillon bijna helemaal door de rijst absorberen en voeg opnieuw een lepel bouillon toe.
Blijf voortdurend roeren, op dezelfde manier bouillon en thee toevoegen.
Het geleidelijk toevoegen aan de rijst zorgt ervoor dat de rijst langzaam zwelt en kookt.
De risotto is klaar als de rijst zacht is, maar toch nog stevig aanvoelt.
Dit duurt een 25-tal min.
Breng op smaak met peper en zout, roer de rest van de goede boter door de risotto en roer er de blokjes Père Joseph erdoor.