Varkenslapjes op de BBQ
Categorie: | Hoofdgerechten Varkensvlees BBQ |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
6
Personen
Ingrediënten
1 1/2 kg Varkenslapjes (2-3cm dik) |
2 teentje(s) Knoflook |
gedroogde Rozeamarijn en/of Tijm |
De Glacée
1 1/5 dl Sojasaus |
1 3/4 dl Ketchup |
18 dl Honing |
3 teentje(s) Knoflook, geperst |
1/4 tl Tabasco |
Varkenslapjes op de BBQ Aanwijzingen
- Veeg de varkenslapjes met een vochtige doek af.
- Besprenkel ze royal met knoflookpoeder (of smeer ze met een vers teentje in), zout en peper en gestampte rozemarijn of tijm.
- Leg ze op het grillrooster en grill ze 5 min. langs elke kant.
- Smeer ze in met BBQ-glacé (ingrediënten mengen) en grill ze tot ze volledig gaar zijn. Ongeveer nog eens tien minuten langs elke kant.
- Bij het draaien smeer je de lapjes nog eens in met de BQQ-glacé.
- Serveer met de rest van de glacé.