Zalmburgers met tartaar
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een lekker en gezonder alternatief voor de hamburger. eentje van zalm, rijk aan omega 3 en 6.

 

Deel dit recept

Categorie: Broodjes Lunch Zalm Jeroen Meus
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

500 g Zalm in stukken
1 teentje(s) Knoflook
1 Rode ui, gesnipperd
50 g Broodkruim of paneermeel
1 el Graanmosterd
1 Ei
50 g Koriander, gehakt
4 Broodjes

Tartaar ' Dekookbijbel'

5 el Mayonaise
3 eieren, gekookt en geplet
Peper en zout
1 tl Mosterd
6 kleine Augurken
1 Sjalot, fijngesneden
2 el Peterselie, fijngehakt
1 el Dragin, fijnghakt

Zalmburgers met tartaar Aanwijzingen

  1. Hak de look, de zalm en de helft van de ui fijn in de blender.
  2. Voeg ei, broodkruim, graanmosterd en de helft van de koriander toe.
  3. Kruid af met peper en zout.
  4. Meng alles onder elkaar en verdeel het mengsel in gelijke porties.
  5. Bak de zalmburgers 4 minuten langs beide kanten in de pan.
  6. Blus de zalmburgers af met 1 eetlepel limoensap.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Maak de tartaar door alles te mengen, proef en voeg eventueel nog kruiding toe indien gewenst.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept