Zomerse Krabsalde(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Vrij duur
Lekker zomers gerecht waar de sterk smaak van citrus wordt gecombineerd met de zoete paprika's. Krabvlees bevat waardevolle voedingsstoffen, vitamine B & C, kalium en bètacaroteen.
Categorie: | Salades Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Krab Koolhydraat arm |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
450 g Kingcrab (vlees) |
1 Rode Paprika, in blokjes, zonder pitjes |
1 Rode Ui, gesnipperd |
2 el Kappers |
2 el Koriander, fijngehakt |
1 Citroen, rasp van de schil |
Tabasco |
Rucola |
Kropsla |
10 cl olijfolie |
3 el Limoensap |
gedroogde Chili |
Peper en zout |
Citroen- of limoenschil fijn gesneden, versiering |
Zomerse Krabsalde Aanwijzingen
- Doe het krabvlees, paprika, ui, kappers en koriander in een kom.
Voeg de citroenschil en het citroensap toe en schep alles goed om.
Voeg tabasco, peper en zout toe naar smaak. - Was de sla en dep droog.
- Verdeel sla en rucola over 4 borden.
- Meng olijfolie met limoensap, zout, peper, chili in een kommetje.
- Schep krabsalade op de sla, besprenkel met de vinaigrette en versier met reepjes citroenschil.
Voedingsfeiten
dieet
Per portie
Koolhydraten: | 156g |