Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biscuit met aardbeien en slagroom op een bodem van zanddeeg
Easy
Fairly cheap
 Een heerlijke taart met aardbeien, biscuit en slagroom.

Share This Recipe

Category: Bakkerij Brood en Gebak
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Person(s)

Ingredienten

50 g Boter
115 g Suiker
4 Eieren
2 Eiwit
120 g Bloem
15 g Aardappelzetmeel
2 el Bakpoeder
Slagroom
Aardbeien

Biscuit met aardbeien en slagroom op een bodem van zanddeeg Directions

    Laat 4 eieren met 80 gr suiker wit kloppen ( in ruban).
    Doe in een andere kom.
     
    Ontvet de mengkom. Klop de eiwitten op met 35 gr suuiker tot sneeuw.
  1. Meng de bloem met de aardappelzetmeel en de bakpoeder, doe door een zeef.
    Spatel deze onder de ruban.
  2. Spatel er de gesmolten maar niet warme boter onder.
  3. Spatel de eiwitten onder de deeg.
  4. In een springvorm voor taarten: Beboter en bebloem de vorm.
     
    Bak op 175 °
     
    Op een plaat voor rolbiscuit, Geen boter toevoegen.
    Strijk uit op een plaat bedekt met bakpapier Bak 10 min. op 200°.
  5.  Bij het uit de oven halen bedekken met een vochtige handdoek.
  6. Besmeer de biscuit met opgeklopte slagroom (met bloemsuiker)
    Versier met aardbeien.

More Details

Bron

Marc, De Kookfanaten

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.