Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek
Difficult
Fairly expensive
Een heerlijk recept met zacht melklam, Belgische asperges en appel.
 
 

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Vleesgerechten
Seasons
Cuisine Type French
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

4 Melklam carrés
100 Erwtjes
1 dl Kippenbouillon
1 dl Bruine fond
4 Appels (Jonagold, ...)
100 g Buikspek
1 bot Witte Asperges

Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek Directions

    • Bak de carrés mooie roze
    • Schil de asperges en kook ze beetgaar in wat gezouten water.
    • Pureer de erwtjes met de kippenbouillon.
       
    • Bak het buikpek krokant en laat het uitlekken.
    • Snij schijfjes van de appel en leg hier het buikspek tussen.
    • Warm alles op en dresseer zoals op de foto.
     

Notes

Serveer hierbij eventueel een 'fondant-aardappel' : een aardappel gegaard in kippen bouillon in de oven.

Wijntip : De chef schenkt hierbij graag een Côtes de Thongue 'Languedoc' van domaine La Clef, een wijngaard met het Ecocertlabel van de Agriculture Biologique.

 

More Details

Bron

Frank Theunen

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.