Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kip-Bulgurballetjes met salade van rode bieten en wortelen
Easy
Cheap
 Bulgurkippenballetjes en kruiden met fris slaatje.
Prep

15m

Cook

25m

Share This Recipe

Category: Gevogelte gerechten Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

400 g Kippengehakt
30 g Wortelen
300 g Rode Bieten, voorgekookt
1 stuk(s) Sjalot
1 teentje(s) Knoflook
4 stuk(s) Lente-ui
1 handje(s) Jonge Sla
1 snuifje(s) Piment poeder
1 bussel(s) Dille
1 Citroen, sap
1 Ei
1 tl Komijnpoeder
200 g Bulgur
3 el Olijfolie
Zwarte peper en zout

Kip-Bulgurballetjes met salade van rode bieten en wortelen Directions

    Verwarm de oven voor op 180°C. 
     
    Neem een kom en doe er de bulgur in.
    Voeg 5 dl kokend water toe en laat even wellen.
    Giet af indien nodig.
     
    Hak de dille.
    Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
     
    Zet een pot op het vuur met 1 el olijfolie en bak even zonder te kleuren, laat afkoelen.
     
    Meng er het kippengehakt door, samen met de bulgur, het ei, de dille, het pimentpoeder en het zout.
     
    Maak je handen vochtig en vorm 12 balletjes van dezelfde grootte.
     
    Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en schik er de balletjes op.
    Bak gaar in de oven gedurende 20 min.
     
    Schil de wortelen.
    Snijd overlangs in de helft en dan in stukjes van
    2 cm. Kook ze beetgaar.
     
    Snijd de bieten in blokjes.
     
    Bereid een vinaigrette met 2 el olijfolie, het citroensap, de komijn, wat zout en peper.
    Meng de vinaigrette door de wortelen, lente-uitjes en bieten.
     
    Serveer de balletjes met de groentesalade.
     
    Werk af met de jonge slablaadjes.

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

Kcal: 422 kcal
Carbs: 43g
Fat: 11g

More Details

Bron

Delhaize

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.