Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kruidige perentaart
Easy
Cheap
 Vele recepten over appletaarten zijn er te vinden, maar perentaart kom je al minder tegen.

Share This Recipe

Category: Bakkerij Brood en Gebak
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Ingredienten

5 Peren
150 g Cassonade Graeffe
1 stokje(s) Kaneel
2 Kruidnagels
1 Bladerdeeg
2 Eieren
15 cl Room
20 g Cassonade Graeffe

Kruidige perentaart Directions

    Schil de peren en snij ze in dunne plakken.
    Schik ze in een grote kookpot, bedek met wat water en voeg 150g Cassonade, kaneel en kruidnagel toe.
    Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.
    Laat de stukjes peer uitlekken.
     
    Het kookvocht laat je verder inkoken tot er nog een flinke dl stroop overblijft.
    Verwijder de kruiden.
     
    Beboter een taartvorm.
    Schik hierin het bladerdeeg, druk de rancen goed aan en prik in de bodem met een vork.
    Snij het overtollig deeg weg.
     
    Schik de peerstukjes op het bladerdeeg.
     
    Klop de eieren op met de stroop en 15cl room.
    Giet het mengsel over de peren.
     
    Bestrooi met 20g Cassonade Graeffe  en zet gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven van 180°C
     
    Dien lauw op.

More Details

Bron

Tiense Suiker

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.