Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger
Kook
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Insecten |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
240 g Rode Rijst |
4 Insectenburgers |
2 Preiwit(ten) |
12 Groene Asperges |
150 g Waterkers |
1 bussel(s) Lente-ui |
1 1/2 tl Zonnebloempitten |
4 el Olijfolie |
Zout en Zwarte Peper |
Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger Aanwijzingen
Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze.
Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart.
Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes.
Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels.
Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar.
Kruid met peper en zout.
Kruid met peper en zout.
Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe.
Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 min.
Roer regelmatig.
Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.
Recept notities
3 goede redenen om insecten te proeven
1. Ontdek nieuwe smaken.
2. Sla een voorraad eiwitten, vitamines en mineralen in.
3. Help het milieu een handje : insecten hebben veel minder plaats, water en voeding nodig dan de traditionele vleesteelt.
Voedingsfeiten
dieet vegetarisch
Per portie
KCal: | 524 kcal |
Koolhydraten: | 64g |
Vet: | 21g |
Proteïnen: | 17g |
Meer details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |