Gegrilde tijgergarnalen salsa met watermeloen(Uitgelichte Chef Delhaize)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Lekker gegrilde tijgergarnalen met een pittige salsa en verfrissende watermeloen. Perfect voor een hete zonnige dag.
Categorie: | Lunch Tijgergarnalen |
Seizoenen | Mei Juni Juli Augustus September |
Keuken type | Fusion |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Tijgergarnalen
4 el Nando's honey, soy & ginger |
20 Tijgergarnalen |
Salsa met watermeloen
1 rode Ui |
1 el Basterdsuiker |
Zout en Peper |
Cayenne Peper |
1 Thaïse peper, ontpit en fijgehakt |
1/2 Limoensap |
Watermeloen |
Olijfolie |
Versiering
1 bosje Koriander |
Gegrilde tijgergarnalen salsa met watermeloen Aanwijzingen
- Smeer de garnalen in met de marinade met behulp van een penseel.
- Giet de rest van de mariande in de schotel. Zet 3u in de koelkast.
- Salsa met watermeloen :
- Meng in eeen kom de watermeloen met de rode ui.
- Voeg daarbij de suiker, zout, peper en cayenne peper. meng voorzichtig.Voeg het limoensap toe. Eindig met de koriander. Meng voorzichtig. Zet het in de koelkast
-
Verwarm de gril of BBQ voor. Dep de garnalen af. Gril de garnalen +/- 3 min. per zijde.
-
Smeer de garnalen in met marinada en leg nog even op de grill langs elke kant +/-1min.
-
Verdeel de garnalen iover de borden en dien op met de salsa
-
Versier met wat koriander.
Voorbereiding
Grill de tijgergarnalen en afwerking
Recept notities
Serveertip :
Dien op met taboulé, een salade van jonge scheuten of een tomatenslaatje.
Goed om weten :
Deze salsa smaakt ook lekker bij vis of gegrild gevogelte.