Hele ham op de BBQ
Easy
Fairly cheap
Een heerlijkse sappige ham op de BBQ.
 

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Vleesgerechten
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

1 stuk(s) Hele Ham
Kruidnagel
Ananas, schijven

Marinade

60 g Bruine Suiker
2 tl Mosterd
1 scheutje(s) Water

Hele ham op de BBQ Directions

    • Verwijder indien nodig het vet en snij het vet diagonaal in zodat een ruitjes motief ontstaat.
    • Steek een hele kruidnagel in elk ruitje en smeer de ham in met wat glacé aan de bovenkant, zodat de suiker er af kan smelten.
    • Leg de ham op het grillrooster in het midden van de BBQ direct boven de druippan, met de vette kant naar boven. 
    • Plaats het deksel op de BBQ
    • U moet ongeveer 9 minuten per 500gr. tellen om de ham een interene temperatuur van 60°C te bezorgen. 
    • Gerookte of gepekelde hammen die niet geheel gaar zijn moet je tot 77°C verwarmen. 
    • Ongeveer 15 min. voor het einde garneer je de ham met de ananas en bestrijk op het einde de ham nog met wat glacé. 
     

Notes

 
 

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.