Pasta met kerstomaten, ricotta & pesto
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Ricotta is een weikaas die wordt gemaakt van het vocht dat uit het stremsel komt tijdens het kaasmaakproces. Het bevat nauwelijks vet en zout.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

500 g Penne (of Rigantoni)
6 cl Olijfolie
4 teentje(s) Knoflook, geplet en fijngehakt
1 Ui, fijngesnipperd
500 g Kerstomaatjes, helft gehalveerd
300 f Ricotta
Basilicumblaadjes
Zout en peper
1 Chilo of Spaanse peper, fijngehakt
Pesto al Genovese

Pasta met kerstomaten, ricotta & pesto Aanwijzingen

  1. Kook de pasta in een grote pan koken water met wat zout al dente.
  2. Verhit 2 el olie in een koekepan op een matig vuur terwijl de pasta kookt.
    Voeg de knoflook en de ui toe en fruit 3-4 min tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg de halve kerstomaatjes en chili toe en laat 3-5 min. op laag vuur sudderen tot de tomaatjes zacht zijn.
  4. Giet de pasta af en doe hem terug in de kookpot met wat olijfolie voeg de ricotan hele tomaten, pesto en het gebakken tomatenmengsel toe, warm goed op en meng alles goed.
    Kruid af met peper en zout.
  5. Dien op in diepe borden en versier met de basilicum.

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept