Spaghetti Bolognese
Gemakkelijk
Goedkoop
Deze beroemde populaire saus komt uit Bologna. Maar daar weten ze van niets ;-)
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Rundvlees Lunch |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
1 g Peterselie |
1 el Olijfolie |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
1 stuk(s) grote Ui, fijngesnipperd |
1 stengel(s) Selder, fijngesneden |
500 g Rundsgehakt |
5 dl Runderbouillon |
3 3/4 dl Rode Wijn |
85 g Tomaten, gepeld uit blik |
1 tl Suiker |
500 g Spaghetti |
Parmezaanse kaas |
Spaghetti Bolognese Aanwijzingen
- Hak de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote, diepe pan. Voeg knoflook, ui, wortel en selderij toe.
- ·Bak de groenten al roerende zachtjes in 5 minuten goudbruin.
- Draai het vuur hoger en bak het gehakt met een vork rul tot het mooi bruin is. Voeg bouillon, wijn, onafgegoten tomaten, suiker en peterselie toe.
- Breng het mengsel aan de kook, en lat het zonder deksel 1 1/2 uur zachtjes koken. Op smaak brengen met peper en zout.
- Kook tijdens de laatste 10 minuten de pasta beetgaar in een grote pan met ruim kokend water.
- Goed afgieten en op warme borden scheppen.
- Saus over de pasta gieten en bestrooien met parmezaanse kaas.