Spaghetti Bolognese
Gemakkelijk
Goedkoop
Deze beroemde populaire saus komt uit Bologna. Maar daar weten ze van niets ;-)
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Rundvlees Lunch
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 g Peterselie
1 el Olijfolie
2 teentje(s) Knoflook, geperst
1 stuk(s) grote Ui, fijngesnipperd
1 stengel(s) Selder, fijngesneden
500 g Rundsgehakt
5 dl Runderbouillon
3 3/4 dl Rode Wijn
85 g Tomaten, gepeld uit blik
1 tl Suiker
500 g Spaghetti
Parmezaanse kaas

Spaghetti Bolognese Aanwijzingen

    • Hak de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote, diepe pan. Voeg knoflook, ui, wortel en selderij toe.
    • ·Bak de groenten al roerende zachtjes in 5 minuten goudbruin.
    • Draai het vuur hoger en bak het gehakt met een vork rul tot het mooi bruin is. Voeg bouillon, wijn, onafgegoten tomaten, suiker en peterselie toe.
    • Breng het mengsel aan de kook, en lat het zonder deksel 1 1/2 uur zachtjes koken. Op smaak brengen met peper en zout.
    • Kook tijdens de laatste 10 minuten de pasta beetgaar in een grote pan met ruim kokend water. 
    • Goed afgieten en op warme borden scheppen.
    • Saus over de pasta gieten en bestrooien met parmezaanse kaas.
     

Recept notities

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept