Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing
Heel gemakkelijk
Vrij goedkoop
Heerlijke steak tartaar met frietjes en boontjes als slaatje.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

800 g Americain, of zelf gesneden rundsvlees
800 g Prinsessenbonen
1/2 plantje(s) Platte Peterselie
1 Sjalot
800 g Frietaardappelen
125 g Yoghurt, natuur
Peper en zout

Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing Aanwijzingen

    Schil de aardappelen en snij frieten van 1cm
    Spoel onder koud water en dep goed droog.
     
    Bak ze 3 à 4 min. op een 140-150°C in een friteuse
    Laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij.
     
    Kook de prinsessenbonen onafgedekt zonder deksel in lichtgezouten water.
    Giet af en spoel onder koud water.
     
    Meng het rundvlees met ui, augurkstukjes, mayonaise.
    Kruid met peper en zout.
    Voor de liefhebbers wat tabasco en worchestershiresaus.
     
    Snipper de sjalot en de platte peterselie fijn.
    Meng onder de yoghurt en kruid met peper en zout.
     
    Bak de frietjes af op 175°C.
     
    Serveer met de steak tartaar boontjes en yoghurtsaus.
     

Recept notities

 Om boontjes mooi groot te houden voed van Natriumbicarbonaat toe aan je kookwater.
 

Meer details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept