Tortillataart(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookBijbel)
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Kalfsvlees Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven |
Seizoenen | Winter Herfst |
Keuken type | Tex Mex |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
6 Grote Tortillas |
500 g Gemengd gehakt |
1 Paprika (Rood, geel naar keuze) |
3 stronk(en) Witloof |
400 g Rode Bonen |
1 zakje Fajita Santa Maria kruiden |
1 Boka(a)l(en) Taco saus (Mild) |
1 Taart springvorm of ovenschotel |
1 bussel(s) Koriander |
200 g Cheddar, geraspt |
1 pt Zure Room |
Tortillataart Aanwijzingen
- Bak het gemengd gehakt rul in wat vetstof en meng er dan 10 cl water en het zakje fajita seasoning mix eronder 1/2 potje taco saus en laat het pruttelen tot de er geen water meer in de pan is. Meng goed en zet even opzij.
- Neem een andere pan en doe er wat vetstof in.
- Stoof de paprika 2 min.
- Voeg het witloof toe en stoof mee.
- Doe de bonen bij de witloof en paprika (ook het vocht van de bonen wat de saus doet binden).
- Voeg de rest van de taco saus bij de groenten en meng.
- Laat wat pruttelen.
- Voeg enkele druppels tabasco Chipottle toe (naar smaak).
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Smeer de springvorm in met wat olijfolie.
- Leg een tortilla op de bodem.
- Zet +/- 15 min. op 200°c in de oven.