Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Mals varkenshaasje met Gandaham omwikkeld, een fijn graanmosterdsausje, gebraiseerd witloof en kroketjes.
Categorie: | Hoofdgerechten Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
2 Varkenshaasjes (+/- 600-800g in totaal) |
10 snede(s) Gandaham (of andere droge ham) |
8 stronk(en) Witloof |
Peper en zout |
nootmuskaat |
Kroketjes |
De Saus
1 Sjalot |
1 el Graanmosterd 'De Ster' |
10 cl Rundsbouillon |
2 dl Room |
Peper en zout |
Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof Aanwijzingen
- Bak de kroketjes.
Braiseer het witloof met peper, zout en wat nootmuskaat.
Kruid de haasjes met peper en zout.
Rol ze in de Ganda ham
Bak ze in wat olijfolie en boter aan.
+/- 7 à 10 min. langs elke kant.
Snij een sjalot fijn.
Stoof aan in een steelpan.
Doer er de rundsfond bij en laat de helft inkoken.
Doe de room erbij en laat koken.
Als je een mooie dikkere saus hebt doe er de mosterd bij.
kruid met peper en zout.
kruid met peper en zout.
Recept notities
Lekker met kroketten.