Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Mals varkenshaasje met Gandaham omwikkeld,  een fijn graanmosterdsausje, gebraiseerd witloof en kroketjes.

 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

2 Varkenshaasjes (+/- 600-800g in totaal)
10 snede(s) Gandaham (of andere droge ham)
8 stronk(en) Witloof
Peper en zout
nootmuskaat
Kroketjes

De Saus

1 Sjalot
1 el Graanmosterd 'De Ster'
10 cl Rundsbouillon
2 dl Room
Peper en zout

Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof Aanwijzingen

    Braiseer het witloof met peper, zout en wat nootmuskaat.
     
    Kruid de haasjes met peper en zout.
    Rol ze in de Ganda ham
    Bak ze in wat olijfolie en boter aan.
    +/- 7 à 10 min. langs elke kant.
     
    Snij een sjalot fijn.
    Stoof aan in een steelpan.
    Doer er de rundsfond bij en laat de helft inkoken.
    Doe de room erbij en laat koken.
     
    Als je een mooie dikkere saus hebt doe er de mosterd bij.
    kruid met peper en zout.
     
  1. Bak de kroketjes.
  2.  

Recept notities

 Lekker met kroketten.
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept