Leuke weetjes
Wat is een "angel cake"?
Een internationale naam voor een luchtige koek van meel, geklopte eiwitten, vanillesuiker en wijnsteenpoeder.
Weetjes over roomijs
Het was een Chinees wonende in de bergen, die op het idee kwam om smaken te mengen met ijs. Zijn naam is niet bekend. De Arabieren leerden ijs maken door de Chinezen Ze gaven het de naam 'sharbets. ...
Vanwaar komt saffraan
Wist je dat Saffraan gewonnen wordt uit de herfstkrokus, crocus sativus. De oogst van saffraan, de meeldraadjes van de krokus, gebeurt met de hand. Daarom is het dus de duurste specerij ter wereld? ...
Radijs
Wist je dat radijzen verwant zijn aan de mosterdplant? Vandaar hun pittige smaak. Wist je dat radijzen die wat slapjes aanvoelen teru g tot leven kan wekken? Leg ze kort in ijskoud water.
Noten en peren
Noten en peren heerlijk zijn met blauwe schimmel kazen.
Langoustine of langoest
Het beste kijk je naar de kop van de beestjes om het verschil te zien. Heeft het beestje scharen, dan is het een langoustine. Zie je lange voelsprieten, dan heb je met een langoest te maken. De ...
Komkommer (Wist je dat...)
Wist je dat komkommer familie is van de meloen? Wist je dat de groente caloriearm is en voor 97% uit water bestaat?
Kippeneieren
Kippeneieren zijn wereldwijd de meest voorkomende en gegeten eieren. Op elk ei moet een stempel staan met minstens 7 cijfers. Het eerste cijfer staat voor het leefsysteem (0 = biologisch, 1 = Vrije ...
Het geheim van Maredsous
Omdat abdijen - ook al maken ze heerlijke kaaszen en bieren - niet meteen de boeiendse plaatsen zijn om kinderen mee naar toe te nemen, pakken de monikken van de abdij van Maredsous uit met een ...
Dahlia's zijn eetbaar
Dahlia's, de grote herfstbloemen kan je eten. Je moet natuurlijk onbespoten bloemen gebruiken. Ze zijn lekker om te verwerken in confituur.