Appeltaart met gember
Categorie: | Bakkerij Fruitdessert Oven Taart |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
650 g Appels |
1 plak(ken) Bladerdeeg |
500 g Suiker |
5 cm Gember, vers, gepeld en fijngehakt |
100 g Boter |
1/4 tl Nootmuskaat |
1/4 tl Kaneel |
Appeltaart met gember Aanwijzingen
- Schil de appelen en leg ze in water met citroensap.
- Snijd het deeg in een cirkel van 25cm of 3cm breder dan de bodem van je bakvorm.
Dek af en leg in de koelkast. - Doe de suiker en gember in een pannetje met 1 el water en laat het mengsel zachtjes kleuren tot een lichte karamel. Roer er dan de boter door.
- Zet de appels op een bakplaat met opstaande rand, met de steeltjes naar boven en giet er de karamelsaus over. Bedek alles losjes met alumniumfolie en bak de appels 20 à 30min. in een voor verwarmde oven op 180°C tot ze bijna zacht zijn.
- Neem de appels uit de oven en verhoog de temp. tot 190°C. Zet de appels dan dicht tegen elkaar in een ronde taartvorm en bestrooi ze met kaneel en muskaatnoot.
- Giet dan de karamelsaus erover door een zeef en verwijder de gember.
- Bedek alles met de deeglap en stop de randen losjes in.
- Bak de taart 30 min. in de oven tot het deeg goudbruin is.
- Stort de taart met deeg naar beneden op een bord en geef er room, slagroom of mascarpone bij.
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie