Chocolade-hazelnootaart(Uitgelichte Chef Ellis)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Heerlijk taart van chocolade en hazelnoot van @ovenfeest_en_meer
Galerij
Categorie: | Bakkerij Oven Taart Chocolade taart Ellis |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
8
Personen
Taartbodem
200 g Bloem |
100 g koude Boter in blokjes |
2 el Poedersuiker |
Vulling
250 g Hazelnoten |
4 el Honing |
200 g pure Chocolade |
100 g Boter |
250 ml Slagroom |
15 g Suiker |
15 g Suiker |
Chocolade-hazelnootaart Aanwijzingen
- Mix de ingrediënten voor de bodem tot een kruimelig deeg. Voeg 100 ml ijskoud water toe en mix kort tot zich een bal vormt.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrechtblad tot een ronde lap.
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bedek hiermee de bodem en zijkant van de taartvorm (24 cm ø). Bedek met bakpapier en vul met blindbakparels. Bak de bodem ca. 20 min. in een voorverwarmde oven van 200° C.
- Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak de bodem nog ca. 10-15 min. tot deze gaar is.
- Laat de bodem afkoelen en zet de oventemperatuur op 175° C.
- Rooster de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 8 min.
- Hak 150 g hiervan grof en meng met de honing. Smeer dit over de bodem.
- Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Roer goed en laat afkoelen tot het nog net vloeibaar is.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel door de afgekoelde chocolade.
- Verdeel dit over de bodem en laat nog 10 min. afkoelen.
- Strooi de rest van de hazelnoten erover en laat de taart nog ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
Recept notities
Bron : ovenfeest_en_meer op Instagram