Empanadas met kip en chorizo(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookBijbel)
Kook
Galerij
Categorie: | Hapjes & Tapas Voorgerechten Kip Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Ariane @ DeKookbijbel |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
--- Empanadas ---
1 kipfilet |
100 g Chorizo |
1 Rode Paprika |
1 Spaanse Peper |
100 g Kaas ( Mozzarella, Emmental, of een Spaanse), geraspt |
--- Salsa ---
4 Rode Uien |
4 teentje(s) Knoflook |
1 el Suiker |
125 ml Witte Wijnazijn |
Olijfolie |
Peper en Zout |
Empanadas met kip en chorizo Aanwijzingen
Kook of stoom de zoete aardappel in ongeveer 15 à 20 minuten gaar.
Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui en de knoflook 2 minuten aan.
Voeg het gehakt toe en roerbak 5 minuten.
Maak wat plaats in het midden van de pan en voeg de tomatenpuree toe.
Bak even en meng dan onder het gehakt
Plet ondertussen de zoete aardappel met een vork tot moes en meng onder het gehakt.
Kruid met het paprikapoeder, de tijm, peper en zout
Haal het mengsel uit de pan en laat afkoelen.
Verhit de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit en maak met een ronde uitsteekvorm 5 à 6 ronde deeglapjes
Leg op elke stukje deeg wat zoete aardappel-gehaktvulling en vouw dicht.
Druk met een vork de rand goed dicht en bestrijk de empanada's met het losgeklopt ei.
Leg de empanada's voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin in de oven.
Recept notities
naar idee van ohmydish.nl
Meer details
Website | http://www.ohmydish.nl |
Bron |