Rozemarijn-knoflook marinade(Uitgelichte Chef Giovanni Oosters)
Bereiding
Categorie: | Giovanni Oosters Marinade |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Marinade
10 teentjes Knoflook |
Olijfolie |
3 el Rozemarijn, fijngehakt |
2 el Witte wijnazijn |
el Dragonazijn |
Peper |
Rozemarijn-knoflook marinade Aanwijzingen
- 10 teentjes look in een ovenschaal leggen en 4 eetl olijfolie erover schenken.
- Look in het midden van de oven 20 min roosteren tot deze lichtbruin en zacht is.
- Tijdens het roosteren de look regelmatig omscheppen ( 4 maal ).
- Lookmengsel laten afkoelen.
-
De gare look uit de velletjes drukken.
-
Look pureren in de keukenrobot samen met de olie die in de ovenschaal is achtergebleven.
-
Voeg 1 dl olijfolie, 3 eetl fijngesneden rozemarijn, 2 eetl witte wijnazijn, 1 eetl dragonazijn en peper toe pureer tot een homogene massa.
Recept notities
Laat in deze marinade kip, varkens- of lamsvlees minstens 2 uur marineren.
Voedingsfeiten
vegetarisch Vegan
Per portie