Rozemarijn-knoflook marinade
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Lekkere marinade voor kip, varkens- of lamsvlees.
 
Bereiding

Deel dit recept

Categorie: Giovanni Oosters Marinade
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Marinade

10 teentjes Knoflook
Olijfolie
3 el Rozemarijn, fijngehakt
2 el Witte wijnazijn
el Dragonazijn
Peper

Rozemarijn-knoflook marinade Aanwijzingen

    • 10 teentjes look in een ovenschaal leggen en 4 eetl olijfolie erover schenken.
    • Look in het midden van de oven 20 min roosteren tot deze lichtbruin en zacht is.
    • Tijdens het roosteren de look regelmatig omscheppen ( 4 maal ).
    • Lookmengsel laten afkoelen.
     
    • De gare look uit de velletjes drukken.
       
    • Look pureren in de keukenrobot samen met de olie die in de ovenschaal is achtergebleven.
       
    • Voeg 1 dl olijfolie, 3 eetl fijngesneden rozemarijn, 2 eetl witte wijnazijn, 1 eetl dragonazijn en peper toe pureer tot een homogene massa.
     

Recept notities

Laat in deze marinade kip, varkens- of lamsvlees minstens 2 uur marineren.
 
 

Voedingsfeiten

vegetarisch Vegan

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept