Luxe Nacho schotel(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Zalige comfortfood schotel om samen voor de televisie met een goeie film te verorberen.
Galerij
Categorie: | Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seizoenen | |
Keuken type | Mexicaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
1 kleine Ui, fijngesnipperd |
1/2 Rode Paprika |
400 g Groentensaus |
400 g Spaghettisaus |
400 g Rode Bonen uit blik |
1 zak(ken) Nachos |
1 el Guacamole kruiden (Les Senteurs Du Soleil) |
--- Guacamole ---
2 Avocado's in blokjes |
1 teentje(s) Knoflook |
Zure Room |
Koriander |
Habanero Hot Saus |
--- Afwerking ---
150 g Cheddar, geraspt |
1 Rode Ui, in halve ringen |
1 Lente-Ui |
10 Kerstomaten |
1/2 Spaans Pepertje |
Peper en Zout |
Komijn |
Olijfolie |
Zure Room |
Luxe Nacho schotel Aanwijzingen
Verhit een scheutje olijfolie in een steelpannetje op het vuur en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de blokjes paprika, de groentesaus, maïs, rode bonen, peper, zout en komijn toe. Laat een vijftal minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
Doe de avocadoblokjes samen met het teentje look, de zure room, 20 blaadjes koriander, enkele druppeltjes tabasco, een snuifje peper en een snuifje zout in de blender. Mix tot een gladde guacamole. Schep deze in een potje.
Verdeel de nacho’s over een ruime ovenschaal. Bedek met de groentesaus en bestrooi met geraspte cheddar. Plaats de schotel gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Haal de schotel uit de oven en werk af met rode ui, kerstomaatjes, een rood pepertje en korianderblaadjes.
Serveer de nachoschotel samen met de guacamole en zure room.
Recept notities
Het rood pepertje kan je ook vervangen door Jalapenos.