Gekruide fusilli met aubergine(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Categorie: | Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
125 ml Olijfolie |
2 Aubergine(s), in blokjes |
4 Ui(en), gesnipperd |
1 tl Chilivlokken |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
800 g Tomatenblokjes uit blik |
1 el Oregano, fijngehakt |
1 tl Kristalsuiker |
1 tl Basilicum azijn |
50 g Bocconcini |
Basilumcumnlaadjes |
Zout en peper |
Gekruide fusilli met aubergine Aanwijzingen
- Verhit de olie in een pan en pak hierin de aubergine in porties in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Laat de aubergineblokjes uitlekken op keukenpapier en houd ze apart. - Doe de uien, chilivlokken en de knoflook in de pan.
Doe eventueel nog wat olie erbij en bak het geheel op middelhoog vuur. - Voeg de tomatenblokjes, oregano, peterselie, suiker en azijn toe als de uien glazig zijn.
- Breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur lager en kook de saus 20 min. zachtjes zonder deksel.
Voeg peper en zout toe. - Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens de instructies op de verpakking.
Laat ze uitlekken in een vergiet. - Doe alles in de pan en voeg de basilicum blaadjes toe.
- Warm het geheel 5 min. door.
- Bestrooi met de kaas en serveer meteen
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie