Aspergeflan met gerookte zalm
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Een heerlijk flan met asperges en gerookte zalm.
Kook

Deel dit recept

Categorie: Voorgerechten Zalm
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 bot Witte Asperges
150 g gerookte Zalmsteak
4 Eieren
2 1/2 dl Room 20%
1/2 Citroen sap
1/2 bussel(s) Bieslook
2 el Olijfolie
Peper en Zout

Aspergeflan met gerookte zalm Aanwijzingen

    Zet water op het vuur in een steelpan of een kleine braadpan en verwarm de oven voor op th. 3-4 – 110°C. 
     
    Houd de toppen van de asperges opzij en snijd de rest van de stelen in schijfjes.
    Schil de onderkant van de toppen, snijd ze in stukken en voeg er olijfolie, het sap van de citroen, het fijngehakte bieslook, peper en zout aan toe.
    Meng goed en laat de mengeling afgedekt in de koelkast rusten.
     
    Laat de aspergeschijfjes 2 min garen in het kokend water.
     
    Laat ze uitlekken en mix ze samen met de verse room fijn in de blender of met de mixer.
     
    Klop de eieren los en voeg er de aspergeroommengeling door een fijne zeef aan toe.
    Breng op smaak.
     
    Verdeel deze bereiding in 4 crème brûléeschoteltjes die je in een grote ovenschotel zet.
     
    Giet warm water in de ovenschotel en laat 1.30 u in de oven bakken.
    Haal de flan uit de oven en laat afkoelen.
     
    Verwijder het vel van de gerookte zalmsteak en snijd hem in blokjes.
     
    Verdeel de zalmblokjes en de salade van de aspergepunten over de verschillende flans.
    Fris opdienen met geroosterd brood.

Recept notities

Bron : Delhaize

Voedingsfeiten

Per portie

KCal: 348 kcal
Koolhydraten: 8g
Vet: 27g
Proteïnen: 18g

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept