Geitenkaas in bladerdeeg
Gemakkelijk
Goedkoop

Een klassieker met geitenkaas.

Kook

Deel dit recept

Categorie: Voorgerechten
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

200 g Geitenkaas 't Leenhof
6 vel(len) Bladerdeeg 12 x 12cm (Diepvries)
1 Ei
6 Abrikozen, gedroogd
Verse Tijm
Peper en Zout

Geitenkaas in bladerdeeg Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 180°C. 
     
    Neem een bakplaat, bedek met een vel bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop.
     
    Vorm balletjes van de geitenkaas, van ongeveer 4 cm doorsnede.
    Snijd de abrikozen in grove reepjes en schik op de kaasballetjes.
    Kruid met peper en zout, en bestrooi met wat tijm.
     
    Bestrijk de deegrandjes met een beetje water en vouw de hoeken naar het midden toe, maar niet helemaal dicht.
     
    Klop het ei los, voeg een heel klein beetje water toe en bestrijk de pakketjes ermee.
     
    Bak gaar in de oven gedurende 25 à 30 min
     
    Serveer de geitenkaaspakketjes warm bij het aperitief of als voorgerecht met een fris slaatje erbij.

Voedingsfeiten

Per portie

KCal: 273 kcal
Koolhydraten: 24g
Vet: 16g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept