Gekruide fusilli met aubergine
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Fusilli lekker met tomatensaus, bocconcini en aubergines.

Deel dit recept

Categorie: Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

125 ml Olijfolie
2 Aubergine(s), in blokjes
4 Ui(en), gesnipperd
1 tl Chilivlokken
2 teentje(s) Knoflook, geperst
800 g Tomatenblokjes uit blik
1 el Oregano, fijngehakt
1 tl Kristalsuiker
1 tl Basilicum azijn
50 g Bocconcini
Basilumcumnlaadjes
Zout en peper

Gekruide fusilli met aubergine Aanwijzingen

  1. Verhit de olie in een pan en pak hierin de aubergine in porties in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.
    Laat de aubergineblokjes uitlekken op keukenpapier en houd ze apart.
  2. Doe de uien, chilivlokken en de knoflook in de pan.
    Doe eventueel nog wat olie erbij en bak het geheel op middelhoog vuur.
  3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, peterselie, suiker en azijn toe als de uien glazig zijn.
  4. Breng het geheel aan de kook.
  5. Draai het vuur lager en kook de saus 20 min. zachtjes zonder deksel.
    Voeg peper en zout toe.
  6. Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens de instructies op de verpakking.
    Laat ze uitlekken in een vergiet.
  7. Doe alles in de pan en voeg de basilicum blaadjes toe.
  8. Warm het geheel 5 min. door.
  9. Bestrooi met de kaas en serveer meteen
  10.  

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept