Gevuld picknickbroodje met geitenkaas(Uitgelichte Chef HLN)
Gemakkelijk
Goedkoop
Een heerlijk receptje voor een gezellige picknick. Natuurlijk kan je de geitenkaas vervangen door heerlijke Serrano ham, Parma, .... of eventueel bijvoegen. Een recept waar je alle wegen mee uitkan voor een heerlijke picknick.
Categorie: | Broodjes Lunch |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
1 bol Brood (+/- 23cm doorsnede) |
2 el Olijfolie extra vierge |
Groene Pesto |
2 Rode Uien ( Gepeld, in vieren) |
2 Rode Paprika's |
2 Courgettes |
250 g Zachte Geitenkaas |
12 blaadjes Basilicum |
Zeezout en versgemalen zwarte peper |
Gevuld picknickbroodje met geitenkaas Aanwijzingen
- Snij de kap van het brood en lepel er voorzichtig mogelijk kruim uit, zodat alleen de buitneste korst overblijft (bewaar het brood eventueel voor een ander gerecht)
- Roer 1 lepel olie door de pesto en smeer de helft van het mengsel aan de binnenkant van de korst en de kap. Zet weg.
-
Bestrijk de uien met wat olie en rooster ze aan beide kanten 10 min. in een grillpan tot ze heel zacht zijn. Laat afkoelen.
-
Grill de paprika's +/- 15 min. onder de grill tot ze zwart geblakkerd zijn. Doe ze in een plastiek zak en knoop deze dicht. Laat afkoelen.Verwijder nu de velletjes en de zaadjes van de paprikas en snij het vruchtvlees eraf en in vieren. Bewaar het sap.
-
Snij de courgettes overlangs in repen van 2mm dik, bestrijk met olie en grill 3 minuten aan beide kanten tot ze licht geblakerd en zacht zijn. Laat afkoelen.
-
Schep de vulling in laagjes in het brood (de geitenkaas en de pesto in het midden).Wikkel het brood in plastic folie en leg het op een bord. Leg er een bord omgekeerd op en zet er een zwaar blik op. Zet het enkele uren in de koelkast.
- Neem het brood in folie mee naar de picknick. Snij het tijdens de picknick in punten. Smakelijk!
Recept notities
Voedingsfeiten
dieet vegetarisch
Per portie