Quiche kerstomaten mozzarella en geitenkaas
Gemakkelijk
Goedkoop

Heerlijke quiche met verse geitenkaas en kerstomaatjes, afgewerkt met geroosterde pijnboompitten en basilcium.

Deel dit recept

Categorie: Quiches Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Oven
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 1 Batches

Ingrediënten

1 Bladerdeeg
2 Eieren
10 cl Melk
10 cl Room
Zout en Peper
snuifje Nootmuskaat
snuifje Cayennepeper
15 Kerstomaatjes, gehalveerd
125 g Mozzarella (1 bol), liefst van buffel
125 g verse Geitenkaas
1 handvol Basilicumblaadjes
Olijfolie

Quiche kerstomaten mozzarella en geitenkaas Aanwijzingen

  1. Doe het bladerdeeg in een taartvorm (niet te hoge vorm)
    Doe de randjes die overhangen weg.
    Doe met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  2. Smeer lichtjes in met olijfolie.
    Verdeel de tomaatjes met vel naar onder over de bodem.
    Verdeel de kazen gebrokkeld of in kleine stukjes over de taart.
  3. Meng de room met de melk en eieren, voeg peper & zout, nootmuskaat en cayennepeper toe naar smaak. Meng goed en giet in de taartvorm
  4. Snij nu de basilicum en verdeel over de taart. (eventueel pijboompitjes)
  5. Bak +/- 35 min. op 200°C

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept