Eclairtaart(Uitgelichte Chef Stefanie Bex)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Eclairkes kent iedereen wel, hier een leuk recept, voor een taart die geïnspireerd is door de eclair.
Galerij
Categorie: | Desserts Taart Chocolade dessert Ariane @ DeKookbijbel Stefanie Bex |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
6
Personen
Ingrediënten taart
75 cl Melk |
100 g Suiker |
65 g Puddingpoeder |
25 cl Room |
1 pak(jes) Petit-Beuure koekjes Lu |
Chocolade Ganache
10 cl Room |
175 g Chocolade pellets Callebaut |
Eclairtaart Aanwijzingen
- Verwarm de melk samen met de suiker en het puddingpoeder in een steelpannetje op het vuur. Breng zachtjes aan de kook en laat indikken. Giet de pudding in een grote glazen kom, dek af met een laagje plasticfolie en laat afkoelen.
- Klop ondertussen de room tot stijve pieken en spatel deze onder de afgekoelde pudding.
- Verwarm voor de ganache de room en de chocolade in een steelpannetje op het vuur. Meng goed en laat ietwat afkoelen.
- Neem een grote schaal en bedek de bodem met een laagje petit beurre koekjes. Spatel er een laag van de vanillecrème over. Herhaal tot de vanillecrème op is en eindig met een laag koekjes. Lepel als laatste de chocoladeganache over de koekjes en laat de eclaircake een tweetal uurtjes opstijven in de koelkast alvorens te serveren.
Recept notities
Bron : Njam.tv
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie