Kokosflan met passievrucht
Gemakkelijk
Goedkoop
Een flan van cocos met een coulis van passievrucht.
 
 

Deel dit recept

Categorie: Desserts Fruitdessert
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Flan

4 Eieren
3 dl Kokosmelk
1 dl Batida de Coco
3 Gelatine blaadjes

Passievruchten coullis

90 g Suiker
1/2 Gelatine blaadje
4 Passievruchten

Kokosflan met passievrucht Aanwijzingen

    De Flan
    • Klop de eierdooiers met de suiker tot een witte massa.
    • Week de gelatineblaadjes in koud water.
    • Kook de koksmelk met de melk en de Batida en giet dit warme mengsel over de geklopte eieren, voeg de geweekte gelatineblaadjes toe een roer goed om.
    • Laat dit mengsel nu afkoelen.
    Passievruchten coulis
     
    • Verwijder het vruchtvlees van twee passievruchten en maak dit warm en los hierin het halve gelatineblaadje op.
    • Schep van dit vruchtvlees een beetje in champagnegalazen en laat zoi snel mogelijk afkoelen in de koelkast. 
       
    • Als het kokomengsel begint te binden, verdeel dit dan over de glazen tot 1 cm. onder de rand.
    • Ondertussen de rest van het vruchtvlees 5 min. laten koken met het suiker en het water., zeven en laten afkoelen.
       
    • Juist voor het opdienen de coulis over de flan gieten en direkt opdienen met een lange ijslepel.
     

Recept notities

 
 

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept